166243x bekeken sinds 9 februari 2009
Minimaal verlies tegen koploper MOC

Teamblog

Minimaal verlies tegen koploper MOC

Na een ontzettend lange winterstop, kon er vandaag eindelijk weer gevoetbald worden. We gingen verder waar we eindigden: de dames van MOC. Ditmaal voor een competitiewedstrijd tegen deze koploper van de competitie. In alle vroegte mochten wij afreizen naar Bergen op Zoom Het weer begon onstuimig, maar tegen het eind van de warming-up werd het langzaam droog. Vanwege een lichte blessure bij Sabine, moest er wat geschoven worden in de opstelling:

In de goal: van Riel
In de verdediging: Lot('60 East), Kriest, Irish, East ('37 BreakyDaisy)
Op het middenveld: Wildehilde, Boutje en Nien ('40 Broekie)
In de voorhoede: Bean ('57 the Beast), the Beast ('30 Fen) en Peet.

Om 9:48 klonk het fluitsignaal. In het eerste kwartier gaat het aardig gelijk op. Ondanks dat wij nog geen schoten op doel hebben kunnen lossen, zorgen we wel voor de nodige dreiging. Schoten vanuit MOC gaan over of worden opgepakt in de verdediging. Al met al geen slechte start. In de 25e minuut hebben wij een eerste kans. Na een mooie actie van Peet op rechts, komt de bal bij WildeHilde terecht. Ze schiet de bal op goal, maar raakt hem net niet goed op haar slof waardoor hij net over de goal krult. Na een halfuur speeltijd valt helaas een tegendoelpunt. Vanuit een actie van links wordt de bal voorgegeven en rolt de bal via een verdediger van MOC langzaam de goal in: 1-0. Hierna vindt de eerste wissel plaats. The Beast gaat er uit en Fen neemt haar plek over. Een kleine 5 minuten hierna komt BreakyDaisy er in voor East en 5 minuten voor tijd valt Broekie in voor Nien. In de slotfase komt Fen met een mooie loopactie op links. De bal wordt goed voorgegeven, maar de keepster is er net op tijd bij, waardoor Peet geen kans tot afronden krijgt.

Tijd voor rust en ranja. De wedstrijd wordt kort geanalyseerd, waar we te horen krijgen dat er hard wordt gewerkt.

De tweede helft gaat van start. Al snel krijgen wij te maken met een tweede tegendoelpunt. De bal komt in de kluts en rolt ongelukkig de goal binnen: 2-0. Een kleine tien minuten hierna wordt Bean gewisseld voor The Beast en gaat Lot er uit voor East. Ondanks het tegendoelpunt aan het begin van de tweede helft wordt er hard gewerkt en is iedereen alert. Boutje heeft een flinke klus aan één van de beste speelster op het veld. Ondanks dat dit grotendeels ten koste van haar eigen spel, pakt ze dit erg goed op. Af en toe vinden er wat kleine kansen plaats van onze zijde richting de goal. Zo kan Fen doorlopen, maar wordt er (onterecht?) afgefloten voor buitenspel. Ook Peet kan mooie loopacties maken, alleen eindigen die in de verdediging van MOC. De dames van MOC krijgen wat grotere kansen, maar van Riel en de verdediging zijn alert en voorkomen meerdere tegendoelpunten. In de slotfase krijgen wij nog twee corners. Bij de laatste corner komt de bal bij East terecht, alleen voor haar linkervoet. Ze kan een schot op goal lossen, maar de keepster houdt haar goal schoon. De scheids fluit af. Al met al geen slechte wedstrijd, vooral niet tegen de koploper van de competitie.

1-0
2-0
Auteur: Sabine bernard | 13 maart 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in